top of page

Hazrat Allama Maulana Tahier Wagidhosain

 

Opleiding

Maulana is na de HAVO gestart met de opleiding MTS computertechniek. Hij zag snel in dat zijn toekomst in een totaal ander gebied lag. Hij is daarop van 1992 tot 1998 Islamologie (MA) gaan studeren. Van 1991 tot 1996 heeft hij bij Jamia gestudeerd.

 

Ervaring

En vanaf 1998 is Maulana Imam, voorganger, maatschappelijk werker en geestelijke verzorger verbonden aan moskee Ghulzar-e-Madina Zwolle. Vanaf dat moment verzorgd maulana moskeebezoek van scholen uit Zwolle en regio en is hij Lid van de Raad van Olema Nederland (RON, raad van imams).

 

Vanaf 2000 is Maulana verzocht deel te nemen aan SLAG, een interreligieuze platform “Samen leven anders geloven” in Zwolle hetgeen hij tot heden vervuld. Ook is hij vanaf 2000 gastcolleges aan de hogeschool Windesheim gaan verzorgen.

Maulana wilde een adviesbureau oprichten en behaalde daarvoor in de periode 2001 2002 het certificaat “Zelfstandig ondernemen”. Hiermee startte hij in 2003 tot 2004 een Islamitisch informatie en advies bureau.

 

In 2003 is hij de verzorger van interreligieuze dialoog tussen moslim en christenen van Moskee Ghulzare Madina Zwolle en ’t Wasdom, de jongerenbeweging van het Dominicanenklooster te Zwolle. In deze periode was hij ook Identiteitsmedewerker aan de Basisschool Assoeffa.

Vanaf 2008 is Maulana als vrijwilliger geestelijk verzorger voor ziekenhuizen, PI en TBS klinieken.

 

Docent/islam geleerde

Van 2006 tot 2015 was Maulana verbonden aan de Hogeschool Inholland als docent IGW, Studentenpastor en Afstudeerbegeleider. Hij had bij de Hogeschool Inholland ook zitting in de Projectgroep opleiding Imam – Islamitische geestelijk Werker. In 2007 is Maulana verzocht deel te nemen aan een commissie van islamgeleerden voor “Methode islamitisch godsdienstonderwijs ” in opdracht van Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

 

In 2010 heeft maulana als islamgeleerde deelgenomen aan de commissie voor het boek “Koran en Bijbel in verhalen – Overeenkomsten tussen de heilige boeken” (ISBN 978.90.475.0311.8).

 

Om zijn kwaliteiten als docent verder vorm te geven heeft hij de Basisopleiding HBO-docent aan de VU gevolgd van 2010 tot 2011. Maulana is vanaf 2004 als docent verbonden aan Jamia Madinatul Islam. Maulana Tahier geeft les aan de Imam opleiding en de Aliem-e-Dien opleiding.

Please reload

bottom of page