top of page

Hazrat Allama Mufti Shafiq-ur-Rehman Mishabi Nooranie

 

Hazrat Allama Mufti Shafiq-ur-Rehman Mishabi Nooranie is op 14-02-1963 te Jamdashahi India geboren. Zijn Aliem opleiding heeft hij op zeventienjarige leeftijd in 1980 afgerond. Gevolgde vakken waren Arabische literatuur, Theologie, Logica en filosofie, Engels en Hindi. In 1981 heeft hij in aansluiting daarop de opleiding tot Kamiel afgerond met de vakken Perzische literatuur, Geschiedenis van de Perzische literatuur en Elementair Arabisch, Filosofie en Geschiedenis van Perzie en India, Geneeskunde, Engels en Hindi.

 

Faziel.

De studie is voortgezet tot Faziel en afgerond in 1982. Daarbij zijn de volgende vakken aan de orde gekomen: Arabische proza, Arabische gedichten, Arabische grammatica, Kritiek en geschiedenis van Arabische literatuur, Compositie, Commentaar op de Qur'aan, Traditie, Jurisprudentie, Principe van jurisprudentie, Geschiedenis, Theologie en geschiedenis van sektes, Logica, Natuurkunde, Geschiedenis van filosofie, Moderne filosofie, Theologie en mystiek, Beginselen van Medicijnen, Natuurkunde en Scheikunde, Anatomie, Fysiologie, Chirurgie en Zoölogie, Materie Medicatie, Farmacologie en Botanie, Therapie en Pathologie, Toxicologie, Medische Jurisprudentie algemene hygiene, Controle van epidemische problemen en Geschiedenis van problemen in de Geneeskunde. 

 

Internationale ervaring.

Mufti saheb heeft als leraar de nodige internationale ervaring opgedaan. Hij is in aansluiting op zijn studie tot 1985 leraar Arabisch/Urdu/Islam/Fylosofie geweest bij Darul-Uloom Mohammadia te Mumbai India. Daarna vijf jaar leraar en geestelijk begeleider bij Darul-Uloom Barkate Mustafa te Mombassa Kenia. Vervolgens is Mufti saheb weer teruggekeerd naar India alwaar hij van 1990 tot 1992 leraar Islamitische Jurisprudentie was bij Darul-Uloom Mohammadia te Mumbai.

 

SWM

In 1992 is Mufti saheb naar Nederland gekomen als Geestelijk Begeleider verbonden aan de Stichting Welzijn voor Moslims te Amsterdam. Van 2000 tot 2005 is hij leraar en sociaal geestelijk begeleider bij Maatwerk te Amsterdam geweest. In 2005 is NT2, Nederlands behaald.

Mufti saheb beheerst de talen Urdu, Arabisch, Farsie en Hindi. De Nederlandse taal verstaat hij voor wat betreft de dagelijkse communicatie vormen. Het spreken en brengen van de islamitische vakken is veel gecompliceerder en daarvoor bezigt hij de genoemde andere talen.

 

Hobbies

Kalligrafie en dichten. Mufti saheb is gehuwd en momenteel woonachtig te Kruitberg 1103, 1104 CA Amsterdam.

 

Jamia

Begin 2015 is mufti saheb begonnen met het doceren aan de aliem-e-dien klassen van Jamia Madinatul Islam in Fiqh, Aqiedah en Tafsier. Mufti saheb geeft les op de dinsdagen van 18:30-22:30u.

Please reload

bottom of page