top of page

'Voor Welzijn

Assalaamoe Alaikoem w.r.w.b.,

Vandaag, zijn er een aantal medewerkers van de stichting 'Voor Welzijn' langs geweest in Jamia Madinatul Islam.

Deze stichting is veelal actief in het stadsdeel Segbroek. Voornamelijk met jongeren, van allerlei afkomsten Nederlandse, Surinaamse, Turkse, Marokkaanse enz enz enz. Om met Islamitische jongeren goed in gesprek te kunnen blijven, willen ze graag meer weten over de Islam.

Hazrat Allama Maulana Mohammed Zaeem Misbahi saheb, onze docent van de Imam opleiding, heeft de stichting 'Voor Welzijn', een presentatie gegeven, over wat is Islam, waar geloven Moslims in. Wat zijn de 5 zuilen. Wie is de Profeet Mohammed vrede zij met hem en waarom is het volgen van zijn Soennah's (tradities) zo belangrijk.

Maar ook het radicalisme is besproken. Hoort dat wel bij Islam? Gelukkig niet kunnen we zeggen. Een heel duidelijk en helder presentatie in het kort over Islam.

Tijdens de presentatie was er ook ruimte voor vragen, daar werd goed gebruik van gemaakt en Maulana saheb gaf daar met veel liefde en duidelijkheid antwoord op.

Wij hopen dat de stichting 'Voor Welzijn' hiermee uit de voeten kan, om de Islamitische jongeren in het stadsdeel te kunnen helpen en begrijpen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page